Project

Dijkverbetering Kudelstaartseweg

Direct naar: het dijkverbeteringsplan en de leggerwijziging met de bijbehorende stukken op overheid.nl.

Projectomschrijving:

De dijk langs de Kudelstaartseweg in Kudelstaart beschermt de Zuiderlegmeerpolder en bewoners tegen hoog water. De dijk is op sommige plaatsen niet hoog of sterk genoeg en het is nodig om deze te verbeteren. Namens het waterschap voert Waternet de dijkverbetering uit. Naast de dijkverbetering zullen er ook enkele golfbrekers worden geplaats om de oever en de dijk beter te beschermen tegen het water. Dit doet Waternet uiteraard in samenwerking met de omgeving.

Het is een complex project met vele belangen en belanghebbenden. De dijk loopt grotendeels door bebouwd gebied en er zullen duidelijke afspraken worden gemaakt met de omgeving over het ontwerp, de uitvoering, en de communicatie. Waternet houdt tijdens de voorbereiding en uitvoer ook rekening met flora en fauna.

Samenwerking gemeente Aalsmeer:

De gemeente Aalsmeer ziet naar aanleiding van dit project ook kans om rioleringswerkzaamheden te verrichten aan de Kudelstaartseweg. Waternet en de gemeente willen deze werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.

Kerngegevens:

Fase: start- en ontwerpfase
Uitvoering: nog niet gestart
Traject: Kudelstaartseweg
Polder: Zuiderlegmeerpolder
Gemeente: Aalsmeer
Lengte traject: ongeveer 2 kilometer
Laatste update: Augustus 2021

Fort Kudelstaart - Dijkverbetering Kudelstaartseweg - Google Maps image

Tijdlijn project

Downloads

KLIC - Kabels en Leidingen

Wegens veiligheid en privacy redenen, kunnen wij de KLIC bestanden van dit project niet online zetten. U kunt deze wel persoonlijk bij ons opvragen. Stuur een mailtje naar kudelstaartseweg@waternet.nl met uw naam en huisnummer, en dan sturen wij u de bestanden toe.

Wonen aan een dijk

Woont u aan een dijk? Bekijk dan onze nieuwe animatieserie. Daarin leggen we uit waar u rekening mee moet houden. Waarom goed onderhoud aan dijken zo belangrijk is. En hoe u kunt meedenken over het onderhoud aan de dijk.

Bekijk de filmpjes