Camil houdt de Sloterplas schoon

Camil Mahdi (15) ruimt rommel op langs de Sloterplas in Amsterdam. Zo helpt hij om het water schoon te houden. Hiervoor verdient hij een Blauwe Druppel.


"Ik ben jeugdbestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Mijn hobby is hardlopen. Ik woon aan de mooie Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West. Als ik een rondje om deze plas ren, ruim ik ook plastic op. Zo help ik om het water schoon te houden."


"Het is natuurlijk niet slim om afval langs het water te gooien. Je kunt het beter bij je houden. Dan doe je het daarna thuis in de prullenbak. Maar gooi het in ieder geval niet op de grond. Het komt in het water terecht en dieren kunnen er last van hebben. Niet goed voor het milieu!"


"Ik kom hier van alles tegen: blikjes en flesjes, papier. Soms een schoen. Wat ik een goed idee zou vinden? Leukere, gekleurde prullenbakken neerzetten. Dan gooien mensen veel sneller hun afval netjes weg."


"Ik denk dat we heel Nederland moeten laten zien hoe de kwaliteit van het water eraan toe is. Dan begrijpen mensen dat er iets moet veranderen."


"Als je zelf rommel opruimt, zullen anderen dit ook eerder doen. Als iedereen een bijdrage levert, staan we sterk. Dan kunnen we allemaal weer genieten van schoon water."

De Blauwe Golf

Camil krijgt voor zijn bijdrage aan schoon water een Blauwe Druppel. Alle druppels vormen samen De Blauwe Golf.

Kent u ook iemand als Camil? Iemand die een Blauwe Druppel verdient?

Laat het ons weten