Janneke zorgt vanaf haar SUP-board voor schoon water

Janneke heeft een eigen SUP-school. Samen met anderen haalt ze vanaf haar SUP-board rommel uit het water.


“In 2013 begon ik een SUP-school. Met groepjes maken we tochten door de natuur of de stad. We komen vaak veel afval tegen onderweg. Geen visitekaartje voor het suppen, maar ook niet voor de stad. Zo ontstond het idee voor de SUPclean-up. Ik probeer zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om mee te helpen. We halen alles uit het water wat er niet in thuishoort. Hoe minder troep in het water, hoe beter!”


“De troep moeten we uit het water halen voordat het in de zee komt. Daar is het opruimen veel lastiger. Ook voor de dieren vind ik het belangrijk om afval op te ruimen. Ik houd erg van de natuur en van dieren en behandel ze met respect.”


“In het water vind ik veel plastic flesjes en metalen blikjes. Zonde! Voor deze materialen zijn er al betere keuzes. Ook gebruiken we veel te veel plastic verpakkingen. Fruit of ander eten hoeft echt niet allemaal verpakt te worden. Dat zou een hoop afval schelen.

Soms vissen we bijzondere dingen uit het water: een portemonnee, fietsen en zelfs een rugzak met een laptop erin.”


“Plastic wordt een steeds groter probleem. We moeten meer aan de natuur denken. De SUPclean-up slaat goed aan, maar het kan en moet beter. We hopen dat mensen bewuster omgaan met plastic. Daarom willen we dat mensen vaker meedoen met de SUPclean-up. We laten zien hoeveel afval mensen ophalen bij het suppen. Daar schrikken ze vaak van.”

Wilt u ook een keer meedoen met de SUPclean-up? Bijvoorbeeld als bedrijfsuitje? Bekijk de activiteiten.

De Blauwe Golf

Janneke krijgt voor haar acties met de SUPclean-up een Blauwe Druppel. Alle druppels vormen samen De Blauwe Golf.

Kent u ook iemand als Janneke? Iemand die een Blauwe Druppel verdient?

Laat het ons weten