Peter strijdt tegen plastic in water

Peter Siegel houdt niet van onrecht. Toen hij zag hoeveel plastic troep in het water terechtkwam, besloot hij er iets aan te doen. Nu ruimt Peter zwerfafval op en geeft hij gastlessen over de Plasticsoep. En dat is zeker een Blauwe Druppel waard!

"Ik woon in Amsterdam en ik heb een lieve vrouw, twee kinderen en een hondje. Tijdens het uitlaten kwam ik erachter dat er overal plastic en zwerfafval ligt. Dat afval komt ook in het water terecht. Dieren hebben daar last van en dat vind ik een groot onrecht. Daarom besloot ik om er iets aan te doen."

"Ik ben gastlessen gaan geven over de Plasticsoep: al het plastic dat in het water van onze zeeën en oceanen terechtkomt, en waar dieren last van hebben. Leerlingen spreek ik aan op hun gevoel van rechtvaardigheid en voor de mooie natuur. Volwassenen probeer ik te overtuigen van het probleem."

"Zelf ruim ik zwerfafval op en gebruik ik zo min mogelijk plastic. In mijn lessen laat ik veel beelden zien van de grachten, zeeën en oceanen. Hoe het water daar naartoe stroomt, hoe het plastic daarin terechtkomt. En hoe het helaas vaak in de maag van dieren eindigt."

"Ik kwam erachter dat ik lesgeven leuk vind. Daarom ben ik docent Levensbeschouwing geworden. Ik geloof heel erg in keuzes maken. Ieder mens heeft de keuze: leef ik goed of slecht? Plastic opruimen is een simpele keuze. Onze leiders kunnen het goede voorbeeld geven. Denk aan Mark Rutte die op de fiets naar het werk komt!"

"Je kunt een Blauwe Golf maken door zelf iets te beginnen. Mensen zijn geneigd om anderen na te doen, zeker als het interessant en leuk is. Dus als jij zelf iets leuks doet, gaan ze je nadoen!"

De Blauwe Golf

Peter krijgt voor zijn bijdrage aan schoon water een Blauwe Druppel. Alle druppels vormen samen De Blauwe Golf.

Kent u ook iemand als Peter? Iemand die een Blauwe Druppel verdient?

Laat het ons weten