Marinda vangt regen op met een regenton

Marinda Hall uit Uithoorn vindt zichzelf geen milieuactivist. Maar ze vindt het zonde om schoon drinkwater te gebruiken voor de planten in haar tuin. Daarom plaatste ze een regenton.

Portret Miranda Hall "Sinds kort woon ik in Uithoorn. Ik werk voor de overheid, daar begeleid ik grote bijeenkomsten. Ik ben vrolijk, doortastend en ik ben een aanpakker. Ik sta positief in het leven. Thuis heb ik een tuin met lekker veel ruimte. Sinds kort heb ik een regenton. Zo hoef ik geen kraanwater meer te gebruiken in de tuin."

Miranda plaatst de regenton "Als ik de planten water geef vind ik het zonde om drinkwater te gebruiken. Dat gaat zo tegen mijn gevoel in. Ik zie in de zomer heel veel buren sproeien met kraanwater. Zeker in de hete zomers van de afgelopen tijd. Daarom heb ik een regenton geplaatst."

Detailfoto van de regenton
"Een regenton is in een middagje geregeld. En je hebt er jaren voordeel van. Zet ook planten in je tuin die goed tegen droogte kunnen. Een tuin op het zuiden met dorstige planten is geen goed idee."

Mijmering Miranda Hall "Iets goeds doen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Ik denk niet altijd aan duurzaamheid en ben geen activist. Maar een kleine stap is zo gezet."

Close up portret Miranda Hall "Als iedereen nou een klein steentje, een klein druppeltje bijdraagt, dan kunnen we samen het verschil maken. Je tuin rainproof maken is geen hogere wiskunde. Ik heb bijvoorbeeld ook veel gras en groen in de tuin, en tegels die water doorlaten. Als ik het kan, kan iedereen het."

Wilt u ook tips om uw tuin rainproof te maken? Kijk op rainproof.nl

De Blauwe Golf

Marinda krijgt voor het gebruiken van water uit haar regenton een Blauwe Druppel. Alle druppels vormen samen De Blauwe Golf.

Kent u ook iemand als Marinda? Iemand die een Blauwe Druppel verdient?

Laat het ons weten