Gabrielle inspireert anderen om duurzaam te leven

Gabrielle inspireert anderen om duurzaam te leven. Dit doet ze via haar Instagram-account. Ook gebruikt ze de app ‘Beat the Microbead’ om microplastics uit haar leven te weren.

"Er komen steeds meer microplastics in water door onze cosmeticaproducten, zoals tandpasta, douchegel en scrub. Deze microplastics zijn te klein om uit het water te filteren. Uiteindelijk komen ze in de zee terecht en daarmee uiteindelijk ook in ons voedsel. Dat is een slechte ontwikkeling.

Het is in mijn ogen niet moeilijk of duur om een leven zonder microplastics te leiden. Je hoeft heus niet altijd een dure douchegel te kopen. Je kunt ook een simpel blokje zeep gebruiken. Het is even wat uitzoekwerk om erachter te komen wat er allemaal precies in onze cosmetica zit, maar dat is het ook waard."

"Ik werk als freelance schrijver voor tijdschriften en heb een eigen instagramkanaal waar ik veel deel over duurzaamheid. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om duurzamere keuzes te maken zonder dat het saai en ‘geitenwollensokken’ wordt. Er is wel een dunne lijn tussen duurzaamheid en het aanzetten tot het doen van aankopen. Dat blijft altijd een interne strijd. Maar de nadruk ligt wel echt bij duurzaamheid."

"Ik volg de social-mediakanalen van de Plastic Soup Foundation. Daar zag ik de app 'Beat the Microbead' voorbij komen. Met deze app kun je beauty- en cosmeticaproducten scannen om te kijken of er microplastics in zitten. Het werkt heel eenvoudig: je scant de ingrediëntenlijst van de verpakking en binnen een paar seconden zie je óf en welke microplastics er in je product zitten. Ik ben eerst in mijn eigen badkamer losgegaan en gelukkig viel het mee.”

"Ik probeer op mijn instagramkanaal te laten zien hoe makkelijk en leuk het is om bewuster en duurzamer te leven. En dat het niet altijd duur hoeft te zijn. Ik zie mezelf niet als activist, maar probeer mensen wel te inspireren. Daarom vind ik het ook belangrijk dat mijn instagramkanaal er verzorgd uit ziet.“

De Blauwe Golf

De Blauwe Golf is een beweging van mensen die betrokken zijn bij het water. Mensen zoals Gabrielle. Die vinden dat het schoner, veiliger, beter kan. Beter moet. En die hun handen uit de mouwen steken om dat voor elkaar te krijgen. In hun eigen buurt, op hun eigen vakgebied, op hun eigen manier.

Kent u ook iemand die zich inzet om ons water schoon en veilig te houden? Wie verdient er volgens u een blauwe druppel?

Laat het ons weten