Stephano vertelt over schoon en veilig water in Amsterdam-Zuidoost

Stephano is volksvertegenwoordiger in Amsterdam-Zuidoost. Hij vertelt zijn buurtgenoten over het werk van het waterschap. Via excursies maakt hij jongeren enthousiast om later bij het waterschap aan de slag te gaan.

Portret Stephano Stoffel"De Bijlmer was ooit een polder. En nu wonen er zoveel mensen. Wat daar allemaal voor nodig is geweest, die historie vind ik geweldig. Als ik het verhaal vertel reageren mensen altijd heel leuk. Ik organiseer bijeenkomsten in Zuidoost waarbij veel inwoners en media-organisaties samenkomen. Daar geef ik voorlichting over het waterschap. Als burger betaal je waterschapsbelasting, maar veel mensen weten niet wat er gebeurt met hun belasting.”

Stephano Stoffel lacht en wijst in de camera
"De Venserpolder ligt bijna 2 meter onder NAP. Als je dat aan de bewoners vertelt zie je dat ze daar weinig over hebben nagedacht. Bij de lokale radiozender Radio Razo (Radio Zuidoost) heb ik de aanbieding gekregen om een eigen uitzending te maken. We besteden ook aandacht aan het waterschap. Dat vind ik een erg leuk idee. In die uitzending kan ik onder andere de dagelijks bestuurders uitnodigen. En onze dijkgraaf Gerhard van den Top.”

Stephano Stoffel wordt geinterviewd"Er zijn veel verschillende functies binnen het bedrijf Waternet. Het gaat erom dat de jongeren uit Amsterdam-Zuidoost geïnteresseerd raken om technische opleidingen te volgen en daar aan het werk kunnen. Jongeren inspireren is een hell of a job, maar ik vind het erg leuk. Via excursies langs locaties van Waternet en gebieden als het Naardermeer kan je dingen vertellen over de waterketen.”

Close up druppel op borst Stephano StoffelDe Blauwe golf

De Blauwe Golf is een beweging van mensen die betrokken zijn bij het water. Mensen zoals Stephano. Die vinden dat het schoner, veiliger, beter kan. Beter moet. En die hun handen uit de mouwen steken om dat voor elkaar te krijgen. In hun eigen buurt, op hun eigen vakgebied, op hun eigen manier.

Kent u ook iemand als Stephano? Iemand die een Blauwe Druppel verdient?
Laat het ons weten